Mardi Gras
Door: Ellis
Blijf op de hoogte en volg Ellis
23 Februari 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Maar ik zal even bij het begin beginnen. Afgelopen donderdag had ik het theorie-examen van het duikbrevet. Ik had een score van 100% (het werd dan ook wel allemaal een beetje voorgekauwd). Zaterdag had ik de zwembadduiken. Richard deed ook mee omdat hij voor instructeur aan het leren is. Verder was er de intructeur, twee jongens waarmee ik ook de theorielessen had: Cade en Hunter, en nog Nick die zijn duikbrevet ging halen voor zijn honeymoon naar Honduras.
De theorie van het duiken is beslist makkelijker als de praktijk! Pffff, best lastig allemaal. En ook is het heel vreemd om onder water te kunnen ademen. En het is heel moeilijk om een "neutrale buoyancy" te hebben. Dat je dus niet zinkt en ook niet drijft. Je moet dat precies kunnen reguleren. Heel lastig. En je moet dat ook steeds weer aanpassen als je iets dieper gaat of iets meer naar de oppervlakte. Ik kreeg het nog niet goed voor elkaar. En dit was nog maar in een vrij ondiep zwembad. Ben benieuwd hoe dit in de oceaan gaat. Maar goed, ik ben wel geslaagd voor de zwembadduiken. Op naar de Maagdeneilanden! Zaterdag is het al zover!
Verder had ik jullie verteld dat we vrijdag met Paula naar de optocht van Mardi Gras zouden gaan in Mandeville. Paula was ziek en het ging niet door. Marina en ik baalden er best wel van. Toen hoorde ik bij het zwembadduiken dat Cade en Hunter naar New Orleans zouden gaan zaterdagavond. Dus ik een beetje aangepapt, maar ze zouden daar blijven slapen dus toen haakte ik af, immers is dacht dat het onebeleefd zou zijn om te vragen of wij ook zouden kunnen blijven slapen. Maar in Amerika gaat dat dus heel anders en later heb ik ze teruggebeld en inderdaad, we mochten mee en konden blijven slapen. Marina en ik helemaal blij!!
Ik zal ng even wat uitleg geven over Mardi Gras. Het is een soort van carnaval alleen dan duizend keer gekker. Al weken zijn er optochten in de weekenden en aankomende dinsdag is de echte Mardi Gras met Fat Tuesday! Mardi Gras is echt iets van het zuiden van de USA en wordt het meest gevierd in New Orleans naar wat ik begreep. De hotspot in New Orleans is Bourbon Street. Een straat met alle kroegen, soort korenmarkt alleen dan in Franse stijl en ook veel groter en gekker!
Laten Cade en Hunter nou een plekje hebben op een balkon in Bourbon Street!!!!!!
Mardi Gras gaat om de optochten waar er kettingen vanaf de praalwagens worden gegooid. Hoe gekker je doet, hoe meer kans dat je een ketting naar je toe geworpen krijgt. En dan krijg je alleen de vrij simpele kettingen. Wil je een mooiere ketting, dan moet je toch echt beter je best doen! Met andere woorden, hoe meer je van je lichaam laat zien, hoe mooier de ketting. Menig paar borsten kwam bloot voorbij!!
Maar goed....wij konden dus mee naar Bourbon street waar ook de kettingen van de balkons worden gegooid.
Cade, Hunter en "Big Michael" kwamen ons ophalen. Big Michael deed zijn naam eer aan en was onze "bodyguard". Onderweg naar New Orleans ging de muziek al flink hard aan in de auto en kregen we een Long Island Ice Tea: ik weet niet meer wat er allemaal in zat maar het was in elk geval rum, wodka, en nog veel meer sterke dranken. Geen ice tea zoals wij die kennen. In New Orleans was het een gekkenhuis en na lang zoeken konden we uiteindelijk een parkeerplaats vinden. Toen zijn we lopend naar bourbon street gegaan. Daar was het echt dringen geblazen en de jongens letten erg goed op ons dus we zijn veilig bij het hotel aangekomen. Het hotel was supersuperdeluxe. Een en al kroonluchter en glitter. Ik zag dat een kamer daar 450 dollar per nacht kostte en het ontbijt 38 dollar. Duur dus. Cade en Hunter hadden dit gekregen via Marc, hun baas. Die had de balkons en wat kamers afgehuurd. Maar Marc was uit eten toen wij kwamen dus we moesten wachten voordat we naar boven konden en mochten. Marina en ik hebben toen pasjes geregeld zodat we even nog naar buiten konden en er ook weer in mochten. Tja, als Nederlander krijg je veel voor elkaar. Het lukte de jongens niet namelijk. Wij naar buiten om ook kettingen te vangen!! We hadden er best veel! En dat zonder uit de kleren te gaan! Ik kreeg een ketting vol tegen m'n mond aangegooid en had m'n tand door de lip. Heb nu iets een dikke lip. Maar dat mocht de pret niet drukken. Op een gegeven moment kwam Marc terug en konden we naar boven. Daar had Marc voor veel kettingen en boa's en drank en veel meer gezorgd zodat we die van het balkon af konden gooien. De mensenmassa in Bourbon Street was enorm. Wij gingen dan met een ketting staan zwaaien en dan kwamen de vrouwen onder je staan en maakte je een gebaar (ook bij mannen) dat je wat wou zien en gingen de kleren omhoog of omlaag, en dan gooide je de ketting naar ze toe. Bizar!!!!!!! Echt knettergek die Amerikanen daar!! Cade en Hunter hebben het nog gefilmd. Denk dat het nog wel op youtube komt. Er zijn veel boobies voorbij gekomen. Kettingen gooien was veel leuker dan kettingen vangen! Haha.
Op een gegeve moment ging het balkon dicht. Toen gingen we op zoek naar de hotelkamer waar we op kosten van Marc konden blijven met z'n vijven. Maar die kamer bleek bezet door Charlotte. Iets oudere vrouw, en zij was met haar zus. Ene Tony een vriend denk ik van Marc had haar de sleutel gegeven. Ondertussen lagen Tony en die zus wat te doen op de kamer van Tony en moesten wij dus wachten :S op de kamer van Marc met zijn vriendin. Toen kwam de wiet tevoorschijn. Bizar. Ze zaten tegen elkaar erover op te scheppen. En dat terwijl het hier dus verboden is.
Uiteindelijk konden we de kamer op en ik was bekaf van alles dus ben gaan slapen. Hunter was ook knockout en ging ook slapen. Marina is nog met Big Mike en Cade naar Bourbon street gegaan en zij hebben Handganates gedronken en Pizza gehaald. Toen ze terugkwamen zaten ze op gang met ene Evie en maakten ze kennelijk lawaai want ik werd uit bed gebeld door Marc dat ik de deur voor ze open moest maken. Toen ben ik eerst nog even met hun een stuk pizza gegeten en een slok van de handgranate geproefd. Sterk spul zeg!!!
Uiteindelijk gingen we slapen. Marina en ik en Cade en Hunter in het kingsize bed. Mike was veel te groot voor het bed dus hij sliep op de grond. Snurken dat ie deed!! Althans dat hoorde ik later van Marina. Ik heb het niet gemerkt, was kennelijk te moe.
De volgende dag zijn Marina en ik nog New Orleans doorgewandeld en naar de French Market geweest waar we ieder een t-shirt van Mardi Gras hebben gekocht. De jongens gingen weer verder met kettingen gooien vanaf het balkon.....Mardi Gras stopt niet op Bourbon street. Tja..... Een hele belevenis!!!! Knettergek en erg maf!!!
Ik krijg van pap en mam ruimte voor meer foto's op de site, dus zodra ik dat heb, krijgen jullie de foto's ervan te zien. Ook van al mijn kettingen. Meiden: ik heb erg mijn best gedaan zoals jullie me gezegd hadden te doen ;)
Op de terugweg heeft hunter de hele nacht liggen slapen op m'n schoot. Zo kapot waren we. Marina en ik hebben een geweldig weekend gehad. Zie ook haar site. Met foto's daar.
Happy Mardi Gras iedereen!!!
Veel groetjes vanuit een frisjes maar zonnig Amerika!! Op naar de Virgin Islands volgende week!
Liefs Ellis
23 Februari 2009 - 17:06
Hella:
Ha Ellis,
had net, na je mail al de site van Marina gelezen. Mooie boel daar, volgens mij is alles naar drank vernoemd, zelfs de straat!!! Ben benieuwd naar je foto's. Kunnen er op hoor. Maar een hele belevenis.
Stuur wat zon op, hier is het nog niks en volgens pappa krijgen jullie deze week warmer weer. Groetjes. -
23 Februari 2009 - 18:11
Mirjam En Michiel:
Heej El, het klinkt echt supergaaf en helemaal gestoord ;)!! Ben blij dat het zo leuk was, Mardi Gras! Toch heel anders dan het Hollandse carnaval he...?! haha!
Long Island Ice Tea heet alleen zo omdat het eruit ziet als Ice Tea, dat komt er echter niet in voor, er zit in: Wodka, Tequila, Rum, Gin, Triple Sec en sour mix oh ja, ook nog cola... :D
Duiken gaat je vast en zeker lukken. Gewoon genieten!
Liefs, Mirjam en Michiel -
23 Februari 2009 - 18:22
Lon:
Hey girl!!
Ziet er goed uit ;-) minstens tien is gelukt.... Die Long Island Ice Tea kenden we natuurlijk al uit SATC, weet je nog die aflevering dat Charlotte zo zat te dansen bij die brandweermannenkalenderverkiezing (al was dat New Jersey Ice Tea geloof ik)? Leuk galgjewoord trouwens... Anyways, veel drank erin, whoppa! Heb je weer veel lol aan gehad! Meis, heel veel plezier op de Virgin Islands, veel succes ook met je open water course. Horen weer snel van je!! Liefs Lon -
23 Februari 2009 - 18:27
Lon:
Hey Mirjam,
wil je niet tegelijk een berichtje plaatsen, dat is niet de afspraak ;-) hahahahahahaha (sorry ben ffkes melig) -
23 Februari 2009 - 21:08
Maria En Lowie:
Jeeeh wat een verhaal. Zo viert iedereen op een andere manier carnaval. Ik ken het goed van Brasil, maar zo ken ik het niet. Maar ja, ieder land doet dat op z'n eigen manier. Succes!! -
24 Februari 2009 - 05:15
Thea Bloemberg:
Hardstikke fijn dat je het zo naar de zin hebt! maar nu moet je het genieten niet zo overdrijven zeg(grapje)
groetjes van mij, doei -
24 Februari 2009 - 10:09
Edith:
Hey meiske,
klinkt echt heftig gaaf allemaal. Fijn dat jullie toch nog meekonden en dan ook nog op een supergave plaats. Te gek allemaal! Klinkt wel echt amerikaans! Veel plezier bij het duiken, het gaat je zeker te weten lukken. Go with the flow....het helpt vast;-)!!
Groetjes, Edith en Evert -
27 Februari 2009 - 09:56
Marcia:
Heyy Ellis,
Wauw, wat een verhaal. Ten eerste: gefeliciteerd met het slagen voor de duik examens!!
Enne... zo te lezen heb je het wel naar je zin daar, met Mardi Gras enzo. En je hebt best veel kettingen verzameld :D hoe heb je dat voor elkaar gekregen? :P
Have fun op de Virgin Islands!!
Doeg xx -
27 Februari 2009 - 14:42
Iris:
Hey meis!
Wat een verhaal zeg! Gaaf! Klinkt beter dan mijn carnaval! Was een beetje rustig dit jaar, alleen zondagavond en maandag overdag geweest. Was een weekje ziek geweest ervoor, dus ik dacht ik doe het even rustig aan...
Probeerde je te bellen, maar het nummer is niet in gebruik volgens de vrouw die opneemt.. ;) Wilde je namelijk bedanken voor je superleuke kaart! Hij is erg grappig en lekker ook! ;):P Hahaha! Hij staat midden in de kamer, kan iedereen m lezen! :D
Verder alles goed daar? Ik ben zoooo jaloers dat je gaat duiken. Als iets mij gaaf lijkt is dat het wel. Ook wel eng, een heleboel water boven je hoofd.. Maar dat mag de pret niet 'drukken'.. :P
Morgen is mijn verjaardagsfeestje. Het wordt best druk. Als het goed is komen 23 mensen.. Jij komt niet, dat vind ik echt even iets minder van je trip! :) Maargoed, ik zou Amerika ook niet laten schieten voor een verjaardag haha!
Nou, verhaal wordt wel erg lang, straks druk ik alle andere reacties weg. Dus sluit af met: superveel plezier op de Maagdeneilanden en kijk uit naar je foto's!
Liefs Iris
PS: Die jongens zien er ook leuk uit btw! :P;) -
01 Maart 2009 - 19:46
Harrie:
Vandaag, zondag 1 maart ontvingen we om 16.49 uur een SMS-bericht van Ellis met de mededeling dat ze inmiddels op deze zondagochtend de eerste duik in zee gemaakt heeft. "Zoiets moois heb ik nog nooit gezien", reageert ze om 11.49 uur lokale tijd. -
03 Maart 2009 - 20:13
Maria En Theo:
Wij praten hier over het carnaval vieren, maar wat jij nu hebt gezien en beleefd is toch echt niet met hier te vergelijken, elk land op z'n eigen manier!!!
Nu ben je lekker aan het duiken in de zee, alweer een nieuwe belevenis, we blijven je volgen.
groetjes, genieten maar!!! -
06 Maart 2009 - 11:28
Ronald Iko:
Hee Ellis, leuk je zo hier te zien. Wist niet dat je paard reed.
Volgens mij heb je het zo te zien wel naar je zin. Goed zo.
Heb je nog iets gevonden van The king?
Groetjes, Ronald
07 Maart 2009 - 20:19
Maria En Theo:
Namens tante Thea uit Brugge,een heel fijne tijd gewenst en de hartelijke groeten van haar. Ze vraagt zeer belangstellend of we weten hoe het met je gaat.We houden haar op de hoogte, hebben ze regelmatig aan de telefoon.
Nogmaals groeten, en,,,dag,dag!!!