Uitgebreider bericht
Door: Ellis
Blijf op de hoogte en volg Ellis
13 Februari 2009 | Nederland, Nijmegen
Mijn vlucht is erg goed gegaan. De heenreis duurde een uur korter. Het vliegtuig was zo goed als leeg, dus ik kon m'n benen lekker op de stoel naast mij kwijt. Ik was zo moe van alles voor m'n onderzoek dat ik heerlijk heb geslapen onderweg. Precies op de goede momenten werd ik wakker. Zo heb ik de puntvan Groenand mooi in beeld gezien, en ook de besneeuwde bergtoppen van Canada. In Atlanta aangkomen kwam de eerste cultuurschok. Toen ik naar de gate liep waar mijn volgende vliegtuig zou vertrekken kwam ik wel tientallen verschillende fastfood restaurantjes tegen. De vliegtuigen die ik zag stonden gewoon in de filte om te mogen vertrekken.
Tijdens het wachten kwam ik nog een Nederlandse meneer van de eerste vlucht tegen. Daarmee heb ik tee gedronken. Ik had het kleinste formaat beker genomen. Wel 3x zo groot als een Nederlands kopje thee!
De vlucht van Atlanta naar New Orleans verliep ook erg goed, behalve dan dat het toestel veel kleiner was en er een hele grote Afro-Amerikaanse familie bij mij in de buurt zat waarvan de "Big momma" zo ongeveer bij mij op schoot zat. Aiai.
Aangekomen op het vliegveld van New Orleans stonden Richard en Sophia al op mij te wachten. Ik vroeg aan hun: "wanneer is nu die controle door de douane? Maar die was ik kennelijk zo doorheen gekomen. Mijn koffers zijn ook niet doorzocht! Ik had nergens moeite mee. Behalve dat de man van de douane in Atlanta gelijk begon over Mardi Gras. Ik zei hem toen dat ik niet van plan was om veel kettingen te krijgen en hij moest keihard lachen. Dat ik dat als Europeaanse kende....Misschien heeft dat me geholpen zo makkelijk door de controle te komen. Dus bedankt Mirjam, Daphne, Madelon en Iris!!!!! Scheelde waarschijnlijk een hele hoop!
Ik kwam op de ranch in het donker aan, dus de eerste avond heb ik niet veel gezien. Met Marina klikte het gelijk erg goed! Erg moe van de reis zijn we vroeg naar bed gegaan, nadat ik mama had geprobeerd te bellen, maar er was nog maar 55ct beltegoed en verbinding maken kost 50ct. Dat was dus een erg kort gesprek.
De volgende dag gelijk om 6.30u opgestaan en meegeholpen met het voeren van de paarden en uitmesten van de stallen. De paarden zijn hier veel liever!!
Die dag ook vanalles gezien. De ranch is erg mooi en groot! Kijk maar naar de foto's! Richard had mij de avond ervoor op weg van het vliegveld naar de Ranch verteld de duikreis naar de Virgin Islands waar hij als begeleider meegaat. Sophia had besloten niet mee te gaan omdat ze het diepe water eng vind. Of ik mee wilde? Daar moest ik wel even lang over nadenken. Het is natuurlijk een fantastische en unieke kans maar het was wel erg aan de prijs.
Die nacht had ik er veel over nagedacht. De volgende dag zijn we naar de duikwinkel gegaan om kennis te maken en een video erover te zien. Na een telefoontje met pap heb ik toch besloten om mee te gaan vanwege de unieke kans. Ik kreeg gelijk m'n theorieboek mee. Een heel dik boek wat ik dinsdag van buiten moet kennen voor een college en daarna examen. Volgend weekend mag ik dan uitgebreid oefenen in het zwembad. Als dat allemmaal goed gaat mag ik op de Virgin Islands ook duiken vanaf het strand. En als ik daar 2 duiken heb gemaakt heb ik mijn duikbrevet voor beginners in open water.
Er zijn 4 instructeurs aanwezig op de boot dus alles gebeurd uitermate veilig. Ik vind het wel heel bijzonder.
Ondertussen heb ik ook al een paar keer op het paard gezeten. In principe mag ik alleen op Leopold rijden. Maar gister heb ik ook even op Valentino gezeten. Deze staat op de foto. Een Italiaanse modeontwerper wil hem kopen als model!
De paarden rijden hier heel anders als in Westervoort op de manege. Als ik hier m'n been ook maar iets naar achter leg (waar ik op de manege een paard nog niet eens mee kon sturen) springt ie al in de draf of galop. Dus ik moet erg opletten op wat ik doe. Bovendien ben ik een stuk langer als Sophia en Marina, en ook dus een stuk zwaarder. Dit is allemaal even wennen voor de paarden hier. Maar ze zijn erg lief, en ik ben ook absoluut niet bang voor ze!
We zijn ook nog wezen kijken bij een ranch waar ze de Clydesdales van de Budweiser reclame hebben staan. Dit zijn echt ENORME paarden!!!! Ik heb er geen foto van maar misschien staan er plaatjes van op internet. Ze staan gewoon op een keukentrap die dieren te wassen met 3 man. En ook gaan er 3 gigantische trucks mee om de 10 paarden te vervoeren. De trucks heb ik ook van binnen gezien!! Enorm!! Ze zijn hier nu vanwege de optochten met Mardi Gras.
Morgen is er een concours waar Marina en Sophia meerijden. Ik ben benieuwd hoe dat gaat!
Het weer hier valt tegen nu: het lijkt wel hollands!! Nee hoor...de eerste 2 dagen heeft het geregend, gister was het erg warm en heb ik in korte broek en hemdje rondgelopen (ze verklaarden me voor gek want dit stelde nog niets voor qua warmte, maar voor mij was het zeer warm). Vandaag is het weer regenachtig en zo'n 20 graden. 's nachts koelt het nog vrij veel af en krijgen de paarden dekens om!
De weiden naast Richard en Sophia staan vol met Black Angus koeien. Erg mooi om te zien.
En oh ja, op de terugweg van de duikwinkel hebben Richard en ik een milkshake gehaald bij de McDonalds. Een regular.....ik heb er een half uur over gedaan.....
Verder hebben ze hier erg veel dieren. Drie erg lieve honden: Baileys, Scotch en Cooper. Een kaketoe: Kahlua, waarmee je kunt dansen! Ik probeer hem Ellis te laten zeggen! Twee katten: Jack en Daniel. Twee papegaaien: Tequila en Paco. Verder zijn erg nog 2 ezels en 2 varkens. Je ziet al het thema van de namen he!
Tot snel allemaal!!
Ik hou jullie op de hoogte!!
Liefs Ellis
13 Februari 2009 - 18:38
Tante Thea (he):
Hallo Ellis. Ik volg je en ik moet je toch even begroeten in dat grote, verre Amerika. Al vernomen dat je kennis hebt gemaakt, niet alleen met mensen , maar ook met paarden. Heel veel succes, maar voorzichtig dat je er bovenop blijft zitten en niet er onder komt. Hoop dat je er mag genieten met alle mensen die je al een beetje bekend zijn daar. Op mijn 90e begin ik al wat te wennen aan deze moderne communicatiemogelijkheid.Maar snappen hoe het allemaal kan doe ik nog niet. Zeer hartelijke groet van tante Thea uit Brugge. -
13 Februari 2009 - 19:00
Ellis Peters:
Hoi allemaal
De techniek laat me een beetje in de steek. Ik probeer al een half uur tevergeefs foto's te plaatsen met een kat op schoot en 3 honden die vragen om aandacht en de Kahlua die ook nog om aandacht schreeuwt.
Helaas, volgende keer lukt het hopelijk wel -
13 Februari 2009 - 19:39
Mirjam Verschure:
Hallo Ellis,
Leuk te lezen over je berichten! Ik heb afgelopen zomer in Australië een keer gedoken: lekker doen, ik vond het eng, maar wel superleuk en stoer om te doen.
Hartelijke groet, Mirjam Verschure -
13 Februari 2009 - 19:48
Maria En Lowie:
Jee, wat een verhaal, ik wordt nu echt druk, maar heel mooi dat wij zo mee kunnen kijken en leven in jouw avontuur. Even allemaal hele andere bezigheden. top!. Veel succes en vooral met het duiken, dat gaat helemaal goed komen. Groetjes. -
13 Februari 2009 - 20:29
Madelon :
Sieht gut aus ja, sehr gut!! Wel komisch dat je de douane lekker makkelijk doorkwam dan, is weer een lekkere meevaller. Maarre, we hadden toch 10 kettingen afgesproken ;-) Ah well, ze worden ook van de floats afgegooid dus zo kom je er ook wel ;-).
Have fun! Liefs Lon -
14 Februari 2009 - 10:18
Edith:
Lieve Ellis,
Wat een belevenissen allemaal! Zo te lezen heb je het goed naar je zin. Blijf lekker genieten, om je heen kijken en veel dingen beleven!
Hartelijke groet,
Edith -
14 Februari 2009 - 18:25
Mirjam:
Heej lieve El!!
Ik had nog niet eerder de tijd om te reageren, maar bij deze: wat fijn dat je goed aan bent gekomen!
Super dat de info over "Smart Grass" je goed van pas is gekomen, haha!!
En volgens mij is je avontuur al in volle gang, super! Duiken, spannend hoor. Michiel heeft ook zijn duikbrevet gehaald en raadt het zeker aan!
Nou meis, heel, heel veel plezier verder en geniet met volle teugen.
We kijken uit naar je volgende verhaal.
Veel liefs, Mirjam en natuurlijk ook van Michiel -
14 Februari 2009 - 19:14
Maria En Theo:
Geweldig,om te lezen,wie had dat gedacht van jou,
paard rijden ,stallen uitmesten en ...duiken. Maak er een mooie tijd van,tot snel. -
15 Februari 2009 - 08:14
Daphne En Bram:
Heej lieve El,
We hebben de hele week aan je gedacht, maar heel fijn dat je zo goed bent aangekomen. We hebben erg gelachen om je berichtje, blijkbaar zijn alle verhalen van Amerika dus echt waar!! haha....
Geniet lekker van de paarden en het mooie weer!
Liefs, Daphne en Bram
15 Februari 2009 - 08:24
Marcia:
Heyy,
Wat leuk om nu het hele verhaal te lezen. Zo te lezen ga je het daar wel naar je zin hebben. En zomaar tussendoor nog even je duikbrevet halen... geweldig!!
Enne... in het vervolg maar een "small" nemen dan? :P
Doeg xx -
15 Februari 2009 - 21:23
Oma Zeddam:
Heel veel groetjes uit het jeugdcarnavalsdorp uit de Achterhoek. Het was vandaag een regenachtige optocht maar desondanks liep Jonna mee met haar nieuwe saxofoon bij de Harmonie. Met Frans en je vader zagen we de lange kleurrijke stoet voorbijtrekken.
Ik zocht jouw locatie op deze site, maar daar staat dat je nog in Nijmegen bent. Ik dacht dat je nu in Franklinton zat? Foutje?
Ik wil je nog graag een kaartje sturen, maar naar welk adres kan dat?
Leuk te horen dat je naar een concours hippique bent geweest.Rijden ze daar ook aanspanningen (mijn favoriete tak) of is het alleen dressuur?
Heel veel groetjes en veel plezier op de ranch.
15 Februari 2009 - 21:43
Oma Dichteren:
Hoi Ellis, leuk te horen dat alles goed gaat en dat je al heel wat ondernomen hebt in die paar dagen. Ik mis de foto's nog. Maar met de site www.marinatenhoff.waarbenjij.nu kunnen we al heel wat foto's zien van de omgeving waar je nu zit. Maar ja daar zit Mirina op Leopold en nu willen we natuurlijk jou met jouw maat op Leopold zien! We zijn benieuwd.
Groetjes en veel succes met je nieuwste cursus.
16 Februari 2009 - 14:36
Els Brom:
Ellis,
erg leuk om je belevenissen te volgen .
Succes Els -
17 Februari 2009 - 08:11
Winy:
Ik volg je steeds, dit is erg leuk zo.
Veel plezier