Nog maar heel eventjes.... - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van Ellis Peters - WaarBenJij.nu Nog maar heel eventjes.... - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van Ellis Peters - WaarBenJij.nu

Nog maar heel eventjes....

Door: Ellis

Blijf op de hoogte en volg Ellis

27 Januari 2009 | Nederland, Nijmegen

Inderdaad, over minder dan 2 weken ben ik al in Amerika. Ik heb er erg veel zin in!
Alle voorbereidingen zijn inmiddels rond. Sinds 12 januari moet je een formulier invullen tevoren op internet om te "vragen" of je wel het land in mag. Ik kreeg zelfs de vraag of ik bij Nazi-Duitsland betrokken was geweest. Ik moet helaas bekennen.......;) Alsof iemand daar überhaupt ja op gaat antwoorden.
Maar goed, de aanvraag is gelukkig goedgekeurd.
Verzekering, bankzaken...alles is geregeld.
Ook de veiligheidssloten voor de koffers zijn aangeschaft. Zodat er in elk geval niets ingestopt kan worden. Dit zijn sloten die de douane met een loper wel open kan krijgen, zodat niet je hele koffer kapot wordt gemaakt.
Kortom: laat maar komen die reis!

Afgelopen zaterdag was m'n verjaardags-/afscheidsfeestje. Het was heel erg leuk! Iedereen ook heel erg bedankt voor de bijdrage aan de presentatie! En natuurlijk ook absoluut bedankt voor de maaksters!! Geweldig!!! Ik heb er echt van genoten!
En: ik ga jullie ook allemaal missen!

Gisteravond heb ik weer op het paard gezeten. Die galop lukt toch nog niet.... maar in elk geval ken ik de basisdingen nu een beetje. Het verzorgen van de paarden gaat ook steeds beter, alhoewel ik het nog steeds griezelig vind om zo'n bit in z'n mond te stoppen. Brrrrrr......
Maar gister heb ik op een eigen paard gereden van Mandy. Dat is toch wel veel beter dan een manegepaard. Het was echt fantastisch! Ook al rijd ik natuurlijk nog niet zo goed. Dit was pas m'n 9e les.

En nog meer goed nieuws! Als ik terugkom heb ik een baan! Gisteren heb ik het sollicitatiegesprek gehad. Het is bij de allergologiepraktijk in Arnhem aan. Ik moet nog laten weten dat ik de baan graag wil hebben, maar dat zal ik zeker vandeweek doen.

Nu nog de laatste loodjes voor m'n onderzoek! Het is bijna af! Het is al geaccepteerd voor een congres in maart (maar dan ben ik er niet dus zal Marieke het presenteren), en ook zal het abstract gepubliceerd worden in het Nederlands Tijdschrift voor Palliatieve Zorg!!! Echt super! Een mijlpaal, en dat nu al terwijl het eigenlijk nog niet helemaal af is.

Mijn volgende bericht zal waarschijnlijk de dag voor vertrek of al vanuit de VS komen! Ik hou jullie op de hoogte!

Veel liefs Ellis

• 27 Januari 2009 - 18:49

Madelon:

Hey El,
    ziet er leuk uit die foto's ;) wie heeft die gemaakt hahaha
    Ik denk dat ze het al snel weten op de APA... ik had je website al eerder doorgestuurd naar mama....
    Liefs Lon

• 27 Januari 2009 - 18:54

Maria En Lowie:

Ellis fijn dat alles geregeld is, het is een heel gedoe altijd dat reizen maar wel heel leuk. En dan gefeliciteerd met de baan, lekker genieten ver weg in wetenschap straks kan ik fijn gaan werken. Een goed vooruitzicht. Dan wat het onderzoek en congres betreft: bijna.... heel goed. Succes verder

• 28 Januari 2009 - 06:48

Charlotte:

Hoi Ellis,
    Proficiat met jouw job! We gaan je missen maar gunnen jouw Amerikareis van harte. We bellen nog. Groetjes Charlotte & Jeroen

• 28 Januari 2009 - 12:58

Christel:

lieve ellis,

goede reis, geniet ervan!
    gefeliciteerd met je baan!
    leuk om je op deze manier te kunnen volgen.

veel liefs, christel.

• 28 Januari 2009 - 19:21

Edith:

Voordat ik er niet meer aan denk of aan toe kom, wil je ook namens Evert een aangename reis toewensen en ongelofeloos veel plezier in Amerika. Van harte gefeliciteerd met je baan en wat geweldig van de presentatie en dat artikel! Succes bij wat je nog moet doen en dan........

Heel veel liefs van Edith

• 28 Januari 2009 - 23:09

Suzanne:

Heel veel plezier op je reis. Ik hoop dat je er 100% van zult genieten. En ook nog eens gefeliciteerd met je nieuwe baan!
    Liefs en pas goed op jezelf, Suzanne

• 29 Januari 2009 - 12:02

Marcia:

Heyy Ellis,

Wat goed dat alles nu geregeld is. Alleen nog even de galop oefenen en je bent er helemaal klaar voor ;)

Ook geweldig dat je een baan hebt als je terug komt. Dat scheelt weer veel gedoe tegen die tijd; lekker genieten in de USA zonder aan zoiets te hoeven denken :)

Nog veel succes met de laatste kleine dingetjes voor de voorbereiding en met het koffers pakken natuurlijk!! Ik wens je alvast een hele goede reis en een geweldige tijd!!

Doeg xx

• 29 Januari 2009 - 12:59

Mirjam:

Hallo Ellis,

Ik wens je heel veel plezier en leuke ervaringen toe in Amerika.
    En super dat het met de afronding van de studie en het regelen van een nieuwe baan allemaal zo vloeiend verloopt! Gefeliciteerd.
    Ik wens je het allerbeste!
    Hartelijke groet, Mirjam

• 29 Januari 2009 - 20:47

Maria En Theo:

Leuk om te zien dat je op een paard zit, heb ik nooit gedaan, terwijl wij thuis genoeg paarden hadden.Was altijd bang!!!

Fijn vooruitzicht dat je na de America reis een baan hebt: gefeliciteerd.
    Eerst genieten van je vrije tijd, daarna werken.

Groetjes,Maria en Theo.

• 03 Februari 2009 - 13:23

Silvia:

Hoi Ellis,

Gisteravond de laatste les voor je vertrek gehad. nou meid wat jij de afgelopen tijd in een razend tempo hebt geleerd is echt knap de meesten doen er veel langer over.Ik hoop dat je er wat aan hebt als je in de USA zit. denk vooral aan het blijven zitten op de billen wat er ook gebeurd, hahaha.
    We zullen je gaan missen het was erg gezellig die paar weken en als je terug komt willen we graag zien wat je hebt bij geleerd.
    heel veel plezier
    groeten Silvia

• 04 Februari 2009 - 21:17

:):

Heel veel plezier Ellis!

• 07 Februari 2009 - 14:41

Oma Dubbink:

Heb nu je site ook gezien en gelezen. Goede reis en groetjes van je oma.

• 07 Februari 2009 - 17:15

Anke:

Ellis, een goede reis gewenst en heel heel veel plezier in Amerika. Ga ervan genieten!! We zullen je blijven volgen!
    En gefeliciteerd natuurlijk met je nieuwe baan!!
    Liefs, Anke,William en Ivo

• 09 Februari 2009 - 13:34

Marjolein:

Nu ik dit aan het typen ben zit jij in het vliegtuig. Wens je heeel veel plezier daar. ik heb een beetje jaloerse dochter hier zitten die graag in je koffer mee was gegaan naar de paardenranch

• 10 Februari 2009 - 09:48

Iris:

Hey meis,

Heb je een goede vlucht gehad? Hoe is het daar verder? Warm?
    Gefeliciteerd nog met het goede nieuws van je scriptie! Je hebt het verdiend!
    Ik heb mijn eerste tentamen terug en gehaald! Was een her. Ben er eindelijk vanaf!
    Tot snel!

Liefs Iris

• 10 Februari 2009 - 13:18

Inge:

Hee Ellis,

Bedankt voor je briefje op mn bureau en de thee & limonade. Heel veel plezier in Amerika en tot in mei!

Groetjes vanuit de eenzame stagiair-kamer van het IKO,
    Inge

• 10 Februari 2009 - 15:55

Harrie:

Hoi El,

We konden de vluchten en de afgelegde routes prima volgen op www.flightstats.com en zagen dat de landing in New Orleans precies volgens schema verliep. Wel onderweg ineens een stuk zigzagkoers van het toestel. Was er turbulentie? Heb je daar iets van gemerkt?
    Veel plezier in je nieuwe omgeving!!!