Daar gaan we weer.... - Reisverslag uit New Orleans, Verenigde Staten van Ellis Peters - WaarBenJij.nu Daar gaan we weer.... - Reisverslag uit New Orleans, Verenigde Staten van Ellis Peters - WaarBenJij.nu

Daar gaan we weer....

Door: Ellis

Blijf op de hoogte en volg Ellis

18 Februari 2010 | Verenigde Staten, New Orleans

Hoi allemaal

Bij deze weer een bericht vanaf mijn waarbenjij site. Hij heeft even bijna een jaar stil gelegen, maar daar gaat de komende weken verandering in komen. Met andere woorden: er komt weer een verre reis aan.

Over drie dagen zullen Jiska (collega/vriendin) en ik vertrekken naar New Orleans en New York.
Het eigenlijke doel van deze reis is het bijwonen van een congres van de AAAAI: American Academy of Allergy, Asthma and Immunology. Hard werken dus. We gaan daar diverse lezingen/seminars/workshops volgen om onze al in enorme mate aanwezige kennis op het gebied van allergie ( ;) ) nog een tikkeltje bij te
spijkeren, en zo weer helemaal up to date te zijn.
Het congres start op vrijdag 26 maart en duurt tot en met dinsdag 2 maart. Die dagen zullen we van 's ochtends 7 am tot 's avonds 6 pm druk aan het studeren zijn.
Om nog wat van de stad te zien hebben we er wat dagen aan vastgeplakt. We vertrekken dus al eerder, en op de terugweg maken we een tussenstop van een paar dagen in New York.

Ons vluchtschema (voor degene die ons wil volgen op www.flightstats.com) ziet er als volgt uit:

Zondag 21 februari: Vluchtnummer: DL9374 vertrekt om 14.35u uit Amsterdam en komt om 18.20u lokale tijd aan in Atlanta.
Vluchtnummer: DL1551 vertrekt om 20.15u lokale tijd uit Atlanta en komt om 20.52u lokale tijd aan in New Orleans.

Jiska vliegt op woensdag 3 maart met vluchtnummer: DL1690 om 08.55u lokale tijd naar Atlanta (11.23u aankomsttijd) en vliegt door met vluchtnummer: DL908 om 12.15u door naar Newark (14.33u aankomsttijd)

Ik blijf nog iets langer bij Richard en Sophia op de ranch, en vlieg op vrijdag 5 maart met vluchtnummer: DL2196 van New Orleans (12.00u lokale tijd) naar New York La Guardia(15.49u aankomsttijd).

Dan vliegen we samen weer vanaf New York JFK op zondag 7 maart met vluchtnummer: DL9347 om 22.10u lokale tijd naar Amsterdam waar we maandag 8 maart om 11.20u zullen landen.

In New Orleans gaat ons adres zijn: 1138 Chartres Street. Dit is Downtown French Quarter!!!! Met dank aan Cathy Moss. Echt super dat we van haar appartement gebruik mogen maken! De eerste twee nachten slapen we nog wel in een hotel Chateau LeMoyne. Dit zodat we de gelegenheid hebben op de sleutel van het appartement op te halen. Bovendien was het ticket veel goedkoper in combinatie met een hotelovernachting.

Het zullen in elk geval twee superleuke weken gaan worden, vol nieuwe belevenissen. We zullen hopelijk veel nieuwe kennis opdoen, maar ook goed onspannen. Vele mensen die jullie misschien nog kennen uit mijn vorige verhalen, hebben ons al gevraagd mee uit eten te gaan e.d. Afgelopen maandag ben ik al met Tiffany en Sophia uit eten geweest, en dat zal daar zeker ook nog gebeuren verwacht ik. Tiffany heeft ons ook gevraagd om naar haar huis (lees: zeer riant oud plantagehuis met echte Rembrandt en Picasso e.d.) in Natchez, Mississippi te komen. Als het even lukt, dan gaan we!
We hebben trouwens ook een "rental car" geboekt, zodat we er zeker van zijn dat we alles wat we willen zien ook te zien zullen krijgen.
Vlaaidoos Chris heeft zich ook al aangekondigd voor een etentje, en natuurlijk zullen we Cathy als dank ook op een etentje trakteren.

En ik kijk natuurlijk uit naar het bezoek aan de ranch van Sophia en Richard!! Heerlijk om iedereen en alle dieren weer terug te zien.
Richard: ik heb de duiktijdschriften voor je opgespaard hoor! Ik neem ze mee!
Ik heb al gehoord dat het met Maradonna erg slecht gaat. Hij zal niet lang meer leven. Ik hoop dat ik hem nog levend zal zien en hem een dikke knuffel kan geven. Hij is echt zo lief!! En dan natuurlijk Kahlua, de kaketoe! En vergeet Cooper, Baileys en Scotch niet! Heerlijk even met de honden ravotten. Ik zal Doesje dan wel missen! Jackie en Daniel, Travel Times, Barney.....

Na het congres gaat Jiska naar een vriendin van haar in Princeton. Ik zal dan bij Richard en Sophia op de ranch nog wat stallen uitmesten denk ik ;) Op vrijdag ontmoeten we elkaar weer en gaan we met z'n drieën New York verkennen. Van Vrijheidsbeeld, tot Empire State Building, shoppen en Starbucks verkennen, Ground zero en Central Park. Dit wordt hem wel!

Kortom, dit gaat in korte tijd, slechts twee weken, toch weer een onvergetelijke reis worden! Jiska en ik zullen jullie tussendoor zoveel mogelijk op de hoogte houden, met weer ellenlange verhalen en mooie foto's!!

Ennuh: assistentes.....niet teveel de boel op stelten zetten als we weg zijn hè!!! Danielle houdt namens ons ook een oogje in het zeil ;)

Liefs Ellis (en Jiska!!)

• 18 Februari 2010 - 21:21

Ad Jansen:

Ik wens jullie allebei veel plezier en een goede reis. Geniet ervan.

• 19 Februari 2010 - 06:18

Mirjam:

Zoooo, van 26 maart tot en met 2 maart is wel erg lang, haha!! ;)
    El, ontzettend veel plezier toegewenst! En kom veilig weer terug!

Veel liefs, Mir

• 19 Februari 2010 - 08:58

Eva:

Hoi Ellis,

volgens mij heb je nu al last van het tijdsverschil?! Hihihi. Time flies, wist niet dat je zo snel al weg gaat!!! Maar goed, heel veel plezier dus en niet van het paard vallen.
    xxx
    Eva

• 19 Februari 2010 - 09:21

D,C,J,Q:

Heel veel plezier. Geniet er van!
    We zullen jullie missen.

Liefs Dianne, Corrie, Jacqueline en Queenie

• 19 Februari 2010 - 10:28

Marcia:

Hey!

Leuk dat je weer een verslag gaat maken!

Ik zie je in het weekend nog, en zal je dan een goede reis wensen ;)

Groetjes!!

• 19 Februari 2010 - 13:12

Christel:

goede reis en veel plezier.
    leuk om te mogen delen in de voorpret.volgens mij kom je tijd te kort...

• 19 Februari 2010 - 14:38

Maria En Lowie:

Leuk. We gaan jouw weer volgen.
    Veel succes en plezier.
    Groeten

• 19 Februari 2010 - 21:15

Corrie:

Hoi Ellis en Jiska,

De koffers al gepakt?
    Heel veel plezier de komende weken, het zal stil zijn zonder jullie...
    Geniet ervan, leuk om op deze manier contact te kunnen houden.
    Groeten Corrie

• 19 Februari 2010 - 21:55

Edith:

Spannend hoor! Ben benieuwd naar jullie verhalen. Mirjam heeft al een grapje gemaakt over het tijdsbestek dus.........;-)
    heel veel wijsheid toegewenst die naar jullie toe mag komen en verder heel veel plezier.
    Nog bedankt voor je lieve mailtje!

Liefs, Edith

• 21 Februari 2010 - 16:06

Margreet:

Goed op elkaar passen he!

• 21 Februari 2010 - 18:28

Lowie:

Ik hoop dat de reis goed verloopt. Volgen is, via flightstats.com, nu even niet mogelijk. Waarom niet ? Nu drukke maar zeker interessante dagen in het vooruitzicht. Veel plezier toegewenst.

• 21 Februari 2010 - 22:33

Hella En Harrie:

Gelijk met Ellis en Jiska zou Sophia weer trugvliegen na een kort bezoek aan Nederland. Alleen met een andere vlucht via Memhis. Maar een half uur eerder dan Ellis en Jiska. We zijn samen naar Schiphol gereden. Zowel het toestel van Sophia als van Ellis stond onder het panorama terras. Van Sophia het derde vliegtuig op rij en van Ellis de eerste. We konden ze goed uitzwaaien. Sophia had uiteindelijk een half uur vertraging; ze belde Ellis nog toen beiden waren ingecheckt. Toen Sophia was vertrokken begon de vertraging voor Ellis, Jiska en de anderen. Het toestel bleef maar staan en de slurf bleef eraan. Ik zag de piloten zitten en die waren druk bezig met allerlei papieren. Na 3 kwartier keek er een eens rond. Ik stond inmiddels haast alleen op het terras in de regen en maakte een gebaar van schiet eens op (het was stervens koud). Hij zwaaide vriendelijk terug en ik ook weer. Heb toen Ellis gebeld en die zei dat hij net had omgeroepen dat ze nog met administratie bezig waren. Opeens kwam de bagageband weer aanrijden. Ik dacht een hele late (belangrijke) passagier die nog mee moest. Maar er werd een koffer uitgehaald. Kan ook, dacht ik, als er iemand niet is komen opdagen moet de koffer er voor alle zekerheid uit ! Weer Ellis gebeld en die zei toen heel zachtjes dat ze enkele verdachte personen uit het vliegtuig haalden. Toen kwamen er 2 goederen liften aan gereden, ging het grote vrachtluik open en werden er 3 containers weer uitgereden. Ondertussen stonden onder het vliegtuig een hele groep mensen met papieren te gebaren. Toen klommen ze in het ruim en werden er uiteindelijk nog 3 koffers uitgehaald. De werden apart gezet en ondertusseen zag ik een polititebusje met de mensen vertrekken. Na alles weer erin geladen te hebben konden ze vertrekken, anderhalf uur te laat. Maar dat haalden ze wel weer in had de piloot gezegd. ??? Ben benieuwd. Inmiddels sneeuwde het en waren we door en door koud en nat. ( Harrie is tussendoor nog binnen gaan zitten. ) Maar het vertrek hebben we op beeld. Ellis en Jiska zagen gelijk al een patient van hun die ook in het toestel mee ging en ook Katja Schuurman met man Thijs Romer. Ellis zou een sms sturen als ze waren aangekomen. Ik hoop dat ze de aansluiting in Atlanta halen. Officieel zouden ze 8 minuten eerder in New Orleans aankomen dan Sophia. Het toestel van Sophia kan ik nu wel op de computer zien maar die van Ellis niet. Vliegt waarschijnlijk nog waar geen bereik is (boven zee of bergen)Misschien straks nog.

• 22 Februari 2010 - 07:52

Thea :

Hoi Ellis, wat gaat de tijdsnel, ik had even niet in de gaten dat je al weer weg was! een hele fijne tijd in je bijna tweede vaderland gewenst. je hebt wel een vol programma zeg, ook tijd voor ontspanning nemen hoor.

groetjes Thea

• 22 Februari 2010 - 09:45

Marina:

Hoi Ellis,

Wat ga je weer veel mee maken de komende weken! Geweldig hoor en ook gelijk weer een avontuur met het opstijgen meegemaakt, volgens mij past dat wel bij je! Haha, veel plezier!

Groetjes Marina

• 22 Februari 2010 - 10:36

Nel Wijnbergen.:

Dag Ellis.

Ga er maar weer lekker van genieten, en doe alle lieve menen de groetjes.
    Ga je ook nog een duik nemen?

groetjes Herman en Nel.

• 22 Februari 2010 - 10:39

Hella:

Ellis en Jiska zijn goed aangekomen. Uiteindelijk kwam het toestel maar een half uur later aan in Atlanta, dus een uur ingehaald onderweg. Wel erg haasten bij de overstap, maar de "bekende Nederlanders" moesten ook naar New Orleans, dus waren ze niet de enigen. De vlucht van Atlanta naar New Orleans ging precies op tijd. Om 4 uur vannacht onze tijd geland en om 6 uur een sms dat ze in het hotel waren. Ook Richard hebben ze ontmoet op het vliegveld. Sophia niet, want zij had vanuit Memphis een vertraging van 75 minuten.